Actueel - acties vanuit de burgers

Gentse burgerplatformen organiseren 'INLEEFREIS OPENBAAR VERVOER' 

06/03/22

De problematiek rond Basisbereikbaarheid (nieuwe vervoersplannen) geeft een aantal zaken weer die absoluut NIET gunstig zijn voor de burger(s).

Op 6 maart werd daarom een Inleefreis met het OV georganiseerd in Gent, waarbij een aantal PIJNPUNTEN zeer duidelijk waren.

Zie hierbij de foto's...

ACTIE: Sint-Niklaas 18/01/22

Stadbussen MOETEN blijven


Actievoerders halen slag thuis: bushaltes Fabiolapark en Voskenslaan zijn terug!

Bron: HLN

Bussen rijden opnieuw langs Voskenslaan en Fabiolapark: "Acties hebben resultaat"

SINT-NIKLAAS:  Feestje aan de bushalte in de Voskenslaan, want De Lijn besloot om de twee eerder afgeschafte haltes aan het Fabiolapark in Sint-Niklaas opnieuw in gebruik te nemen. "Niet meer dan logisch.

Als zowel de vakbonden van de chauffeurs als de bewoners vragen om de haltes opnieuw te bedienen, dan moet je geen andere keuzes maken", klinkt het.

Deze twee haltes zijn gered. Maar wij blijven alert, want de 81 andere bedreigde bushaltes in Sint-Niklaas zijn nog niet gered. We zetten onze actie voor het behoud van de stadsbus­sen verder, zegt Jef Maes (PVDA)

FEEST-actie voor behoud buslijn 22 tot UZA (Antwerpen)

Actiegroep Behouden Lijn 22 tot UZA

Een geslaagde actie in de Zuidrand van Antwerpen & Rupelstreek!!!

Lijn 22 is er nog tot aan het UZA en daar zijn de vaste reizigers en chauffeurs maar al te blij mee! Reden voor een feestje dus!

Heel veel mensen en verenigingen hebben samen deze actie opgezet, want de vrees is er..., bij het project Basisbereikbaarheid, zoals overal in Vlaanderen.

Met dank aan Lucy Bosmans en haar vrienden van Romanza, lokale afdelingen FEMMA, OKRA, PVDA Wilrijk, Werner Geboes van het verkeersplatform Rupelstreek en radio Zuidrand!

Ook de vaste gebruikers van Lijn 22 die voorop gaan in de strijd om het behouden van Lijn 22 tot aan het UZA!

Jullie bevestigen de noodzaak van Lijn 22!

Laten we hopen dat dit nu ook eens doordringt bij de schepen van mobiliteit en het om in zijn eigen woorden te zeggen" een trotse voorzitter van de vervoersregio Antwerpen#met Kennis van zaken!"

Maak de reizigers en de chauffeurs van Lijn 22 trots en fier en dat zij nog lang mogen genieten van Lijn 22 tot aan het UZA!

LANG LEVE lijn 22 tot aan het UZA!

Regionale werkgroep 'Haal DE LIJN over de Brug' voert actie rond BASISBEREIKBAARHEID

Burgerbeweging 'Haal DE LIJN over de Brug' had een ERNSTIG en INHOUDELIJK onderhoud met de gemeentebesturen uit Klein-Brabant & het Waasland over de NIEUWE VERVOERSPLANNEN

Er dreigt immers een ernstig tekort aan goede netwerkverbindingen en diverse 'Missing Links' zijn zichtbaar.

Van een Modal Shift voor de 'overbelaste' N16 is er geen enkele inspanning...

Ze herinneren nu in een schrijven de gemeentebesturen aan hun verantwoordelijkheid ter zake, om hun burgers te voorzien van een (optimale grensoverschrijdende) mobiliteit.

Zij verwachten nu van de gemeentebesturen een antwoord...op hun duiding bij deze meetings over Basisbereikbaarheid.

Voor uw info: u kan dit schrijven nalezen op de website: https://haal-de-lijn-over-de-brug.webnode.be

De ludieke actie (foto's) van onze mobiliteitsplatformen in GENT - STOP DE HALTESLOOP (Basisbereikbaarheid)

Een actie op 18 september ' 21 op de Korenmarkt in GENT. De mobiliteitsgroepen 'Busje blijft zo' & 'Zonderbushaltestraat' hebben de publieke opinie erop gewezen dat het gevaar op VERVOERSARMOEDE reëel is bij de nieuwe vervoerplannen van de Vlaamse overheid.

Waakzaamheid is dus geboden vanuit de burgers...om inhoudelijk te wegen op de plannen, waar het vanzelfsprekend is. 

ACTUEEL'STOP DE HALTESLOOP' actie van 18 september

2 Gentse burgerbewegingen (mobiliteitsgroepen) voeren op 18/09 een waarschuwingsactie rond de invoering van het intussen bekende 'Basisbereikbaarheid', want de pijnpunten voor tal van burgers worden nu heel duidelijk.Onze koepel 'Verenigde Supporters Openbaar Vervoer' wil deze actie graag ondersteunen, daarom hierbij de oproep naar alle mobiliteitsplatformen, meewerkende organisaties èn 'wakkere burgers'...


U weet waarschijnlijk inmiddels al dat de Vlaamse Regering 5000 bushaltes wilt afschaffen in Vlaanderen onder de noemer 'basisbereikbaarheid'.

In totaal zegt nochtans 13 procent van de 55-plussers reeds niet meer met de bus, tram of metro te reizen vanwege problemen als 'te moeilijk', 'te druk', 'moeilijk bereikbaar' of 'slechte toegankelijkheid'. *

In verschillende gemeenten kwam hier inmiddels ook protest op. We delen dus duidelijk 1 zelfde bezorgdheid: de bereikbaarheid van het openbaar vervoer voor de senioren, minder mobielen, zorgbehoevenden, kwetsbaren en kleinsten onder ons.

Het plan werd voorlopig uitgesteld onder andere omdat het voorgestelde "alternatief" Vervoer Op Maat nog niet helemaal op punt staat. We vragen nu aan de Vlaamse Regering om de belangen van alle partijen (en vooral ook de gebruikers/reizigers) te verdedigen en alle gaten in het net te herbekijken.

Daarom zijn ook jullie uitgenodigd op onze 'STOP DE HALTESLOOP' actie van 18 september aan de Korenmarkt, Gent. We houden deze om 15 uur aan de Sint-Niklaaskerk, jullie kunnen dus best iets op voorhand aanwezig zijn.

De uitnodiging vind u alvast in bijlage ! Onderteken ook zeker onze petitie via https://www.11m.be/p/stop-de-halte-sloop

Hebt u vragen ? Laat het ons zeker weten.

Alvast bedankt voor de steun,

Jana Van Rossem voor Zonder Bushalte Straat, 0465805150, zonderbushaltestraat@gmail.com

Winfried Huba voor Busje Blijft Zo, 0478263980, winfried@huba.be

Jonas Busseniers voor Greenpeace Gent, j_busseniers@hotmail.com

( Kan je er niet bij zijn, maar wens je toch je solidariteit te tonen ? Neem dan een foto met de 'Pijnkaart' flyer in bijlage, je abonnement of vervoersbewijs en post deze voor zondag 25/09 op Facebook of Instagram met de hashtag #stopdehaltesloop. De origineelste inzending wint een waardevolle geschenkbon t.w.v. €50 van Brood en Banketbakkerij Fré, Sint-Bernadettestraat 253, Oostakker !)